glukosamiinin-hyödyt

Glukosamiini – Opas nivelten hyvinvointiin

Glukosamiini luontainen aine, jota on muun muassa nivelissä. Glukosamiini on laajalti nivel- ja selkävaivoihin käytetty aine, sillä se suojaa nivelrustoja rappeutumiselta. Nivelissä on jo luonnostaan glukosamiinia, mutta sen tuotanto vähenee merkittävästi ikääntymisen myötä.

Glukosamiini ovat tarkotuksenmukainen hoitokeino nivel- sekä selkävaivoihin

Glukosamiinivalmisteet ovat nousseet maailmalla suosioon yhä enenevissä määrin etenkin reumapotilaiden ja nivelvaivoista kärsivien kohdalla. Viime vuosina eri lääketieteeseen erikoistuneet julkaisut ovatkin julkaisseet lukuisi glukosamiinin puolesta puhuvia tieteellisiä tutkimuksia. Glukosamiini on nivelpintojen, rustojen, nivenesteen sekä selän välilevyjen rakenneosa, josta riippuu muun muassa rustojen kokonaisvaltainen kestävyys ja joustavuus. Mikäli elimistön glukosamiinipitoisuudet putoavat, uhkana on ruston rappeutuminen sekä nivelten erityyppiset oireilut.

Glukosamiinin vaikutus elimistössä

Elimistössä glukosamiini stimuloi kondrosyyttejä tuottamaan kollageenia, kondroitiinisuljaattia sekä proteoglykaaneja hajonneen rustokudoksen tilalle. Näin ollen glukosamiinit hävittävät tulehdussoluja nivelnesteestä sekä sitovat komplementtia. Erinäisten eläinperäisten kokeiden perusteella voidaan varmuudella sanoa, että glukosamiinit hidastavat täten rustokudoksen hajoamista. Glukosamiineja käytetään nykyään nivel- sekä rusto-oireiden hoitamiseen, sillä perinteisten tulehduskipulääkkeiden liiallinen käyttö on osoitettu olevan yhteydessä elimistön kondrosyyttien, eli rustoa muodostavien solujen, tilaan.

Glukosamiinin saantisuositukset

Alla oleva taulukko täsmentää aikuisille ehdotetut glukosamiinin saantisuositukset. Nämä saantisuositukst riippuvat henkilön omasta terveydentilasta sekä henkilökohtaisesta preferenssistä:

VaivaSaantisuositusLisätietoja
Nivelkivun parantaminen1500 mg / päiväTai 500 mg / päivä erissä
Niveltulehduksen parantaminen1500 mg / päivä+ 400 mg kondroiittisulfaatteja
Ruoansulatuksen parantaminen1500 mg / päiväMSM, lakritsijuuri, ruoansulatusentsyymit sekä probiootit auttavat lisäravinneaineina

LähdeDr. Axe

Glukosamiinin puutos

Glukosamiinin puutos voi näkyä monina eri oireina. Näitä oireita ovat muun muassa seuraavat:

  • Vakavat nivelkaareumat sekä -kivut
  • Nivelrikko
  • Lihas- sekä niveljäykkyys
  • Vakava lihasmassan sekä lihasvoiman häviäminen
  • Kasvanut luumuurtumien riski

Glukosamiinin yliannostus

Glukosamiinin yliannostus on erittäin harvinaista sekä epätodennäköistä. Koska glukosamiinin yliannostus on erittäin harvinaista, tämän oireet riippuvat hyvin paljon henkilöstä sekä kuinka paljon glukosamiinia on nauttinut yli suositusrajojen. Mikäli päätyy yliannostamaan glukosamiinia, tulee henkilöä lääkitä muun muassa ”pumppaamalla vatsalaukkua”. Glukosamiinin yliannostus ruokavalion kautta on erittäin epätodennäköistä ja harvinaista. (Arthritis, 2017)

Glukosamiinin tilaaminen netistä

Vitamiinit.info suosittelee Bodyflexin Glucosamin 750 -tuotetta. Voit tilata glukosamiinisi kätevästi internetistä klikkaamalla tästä!

Leave a Comment

VitaePro nyt -50% hintaan!

TV:stä tuttu koko kansan tuntema VitaePro on nyt saatavilla upeaan -50% hintaan.

Tarjous on voimassa vain uusille asiakkaille enää rajoitetun ajan. Tarjouksen voimassaoloaika voi päättyä minä hetkenä tahansa. Tarkasta tarjouksen voimassaolo alla olevasta painikkeesta.

Ei sitoutumista