msm-rikki

MSM-jauhe – Tiedätkö sen hyödyt nivelillesi?

MSM on luonnonlinen, vesiliukoinen sekä orgaaninen rikki. Metyylisulfonyylimetaani on puhtaassa muodossaan tuoksuton, kitkeränmakuinen ja valkoinen kidemäinen aine, jota esiintyy myös luonnostaan ihmiskehossa.

Tässä artikkelissa käymme kattavasti läpi MSM:n ominaisuudet ja vaikutukset lisäravinteena. Suosittelemme lukemaan artikkelin kokonaan, sillä tuomme esiin todella tärkeitä huomioitavia asioita ennen tuotteen käyttöä.

Mitä on MSM-jauhe?MSM-rikki on itse asiassa neljänneksi eniten esiintyvä kivennäisaine kehossa, mutta vaikka sitä on runsaasti ravinnossa, puutoksia on havaittu tietyillä ihmisryhmillä. On huomionarvoista, että rikki tukee monia rakenteita ja toimintoja kehossa aina verisuonistosta sekä sydämestä kehon energiantuotantoon sekä sidekudoksiin.

MSM:n rooli ihmiskehossa on tuottaa myös hyviä ja terveitä uusia soluja. Huomionarvoista on myös, että rikki on neljänneksi yleisin makromineraali äidinmaidossa sekä prosentuaalisesti kolmanneksi yleisin mineraali elimistön kokonaispainosta. Elimistö tarvitsee MSM:ää, ei pelkästään solujen kasvun vuoksi, vaan turvatakseen oikeanlaisen entsyymitoiminnan, sekä hormonitasapainon että happo-emästasapainon.

MSM:n vaikutukset

Vaikka MSM-jauhe ei ole lääke eikä rohdos, kohtuullisina pitoisuuksina esiintyessään kehossa se auttaa biotiinin tavoin varmistamaan kehon erilaisten toimintojen oikeanlaisen toiminnan mukaan lukien terveen ihon, kynsien ja hiusten kehittymisen. Korkeampina pitoisuuksina MSM voi vaikuttaa aktiivisena toimijana monenlaisissa eri tapauksissa:

• Niveltulehduksien ehkäisyssä

• Allergioiden ja astman hoidossa

• Lihasarkuuden ja kramppien poistamisessa

• Loisten ehkäisyssä

• Diabeteksen hoidossa

• Ruuansulatushäiriöissä

• Mielialahäiriöiden hoidossa

MSM-jauhe sisältää metyyliryhmiä, joilla on empiirisesti todettu olevan erityisen tärkeitä muun muassa verisuonten sekä sydämen terveydelle pitäen homoksteiinin määrän veressä maltillisilla lukemilla. MSM on avainosassa myös monissa tärkeissä kehontoiminnoissa auttaen hyvän terveyden ylläpitämisessä. MSM on myös olennainen kollageenin muodostumiselle.

Kollageeni elimistössä on vahva valkuaiskuitu, joka takaa monien sidekudosten joustavuuden. Suurin hyöty MSM:stä onkin niille, joille nivelten liikkuvuuden sekä terveyden ylläpitäminen, sekä kynsien, hiustenterveyden sekä ihonterveyden ylläpito on erityisen merkityksellistä. Tyypillisesti tärkeimpiä hoidettavia sidekudoksia ovat:

• Iho

• Kynnet

• Rustokudos

MSM:ää on käytetty jauheena moniin eri tarkoituksiin, ja sen tulehdusta ehkäisevän vaikutuksen ja sen kehon happamuutta vähentävien ominaisuuksin vuoksi. MSM:ää on hyödynnetty muun muassa hoitamaan ummetusta sekä ruuansulatushäiriöitä. MSM:n terveydellisiä kontribuutioita on ollut myös aineenvaihdunnan lisääminen sekä sidekudosten terveyden edistäminen.

Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, ettei MSM vaikuta mihinkään lääkkeeseen. Kuten aiemmin todettua, verenohennuslääkityksen kanssa suositellaan kuitenkin pienempää annostusta; 1 – 2 g (n. 1/3 tl) päivässä, sillä MSM:llä itsessään on verta ohentavia sivuvaikutuksia. Jokaisella ihmisellä on yksilöllisiä tarpeita, ja jokaisen keho on yksilökohtainen, joten yhdelle sopiva annostus voi toiselle olla liian suuri tai pieni. Useimmiten oma elimistö kertoo, milloin ja paljonko MSM:ää tarvitsee ottaa.

Kehon ikääntyessä soluseinät kovettuvat, jolloin MSM:n kontribuutio on siinä, että se pehmentää solujen seinämiä sallien proteiinien, vapaiden radikaalien ja muiden kuona-aineiden huuhtoutumisen pois elimistöstä.

Sitä vastoin vitamiinien imeytyminen puolestaan tehostuu huomattavasti. MSM hoitaa myös soluissa olevaa nestettä tallettaen vettä soluissa pidempään, jolloin nopealta vanhenemiselta. Kuten mainittua, MSM edesauttaa myös terveen ihon, kynsien ja hiusten kasvua. MSM:n johdosta iho muuttuu myös pehmeämmäksi sekä terveemmän näköiseksi hävittäen jopa paikallisesti arpikudosta.

MSM puutosoireet

MSM:än puutoksella voi olla monenlaisia vaikutuksia:

• Arpikudoksissa

• Hitaasti paranevissa haavoissa

• Haurastuvissa hiuksissa sekä kynsissä

• Niveltulehduksissa

• Iho-oireina

• Muistivaikeuksina

• Immuuni- sekä ruuansulatusongelmina

• Masennuksena

Myös selluliitti häviää, sillä MSM edesauttaa säilyttämään sidekudoksien kollageenisäikeet kimmoisina. Äidin rintamaidossa MSM:ää on erittäin runsaasti paljolti sen vuoksi, että lapsi tarvitsee sitä kehittääkseen ja ylläpitääkseen immuniteettijärjestelmäänsä ja helpottaakseen siirtymää naparuokinnasta suun kautta nautittavaan ravinnonsaantiin.

MSM-ravintolisä soveltuu erittäin hyvin urheilijoille, sillä se lievittää lihasarkuutta ja nopeuttaa lihasvammojen parantumista, koska rikillä on merkittävä rooli tukikudoksia rakentavan kollageenin muodostamisessa. Rikistä voi myös olla apua reumaan, nivelrikkoon, erilaisiin kiputiloihin sekä tulehdussairauksiin. Suurempina annoksina MSM:lla on saatu terapeuttisia vaikutuksia mm. allergioiden sekä astman hoidossa, ruuansulatushäiriöissä, niveltulehduksissa, kramppien sekä lihasarkuuden poistamisessa.

Useimmat MSM- tuotteet on tyypillisesti valmistettu fossiilisesta raaka-aineesta (öljy) ollen täten synteettisiä. Näin ollen tärkeää on varmistua siitä, että ravintolisänä käytetty MSM on kristallimuotoista sekä kasviperäistä (puu). Luonnollisesti tällaisen tuotteen imeytyvyys ja hyötysuhde on paljon parempi.

MSM–jauhe

MSM prosessoidaan jauhemaiseen muotoon tuotannollisen prosessin seurauksena. MSM:n alkuperä on valtamerten planktoneissa, jotka vapauttavat meriveteen erilaisia dimetyylisulfonisuoloja. Tämän jälkeen rikki muuntautuu erilaisten vaiheiden seurauksena, jonka jälkeen se haihtuu ilmaan osaksi ylempää ilmakehää.

Tämän jälkeen rikki hapettuu MSM:ksi otsonin ja auringon ultraviolettisäteilyn seurauksena, ja liukenee osaksi ilmakehän kosteutta. Tämän jälkeen MSM palaa luonnollisesti takaisin maahan vesi- ja lumisateiden mukana, minkä jälkeen nämä rikkiyhdisteet lopulta mineralisoituvat luonnolliseksi osaksi kasvisolukkoa muun muassa puun ligniiksi. Kasvisolukossa rikki sekä muut mineraalit sitoutuvat hiileen muuntautuen näin mahdolliseksi siirtää prosessoitavaksi ravintolisäksi kuluttajille sopivaan jauhemuotoon.

99,9% MSM-tuotteita on myös kuluttajille saatavilla, sillä MSM-tuotteista merkittävä osa on valmistettu juuri nelinkertaisen tislausmenetelmän avulla. Näistä esimerkkinä ovat muun muassa OPTI-MSM tuotteet, joilla on takanaan vahvat tieteelliset argumentit. Kun MSM:n raaka-aineena on öljy, tavataan puhua synteettisestä MSM:stä. Kyseisessä tapauksessa MSM:n imeytyvyys on merkittävästi huonompi, jolloin sen suoma hyöty on myös merkittävästi marginaalisempi.

MSM Annostus:

• Ensimmäiset 2 – 3 päivää: 2 grammaa, eli noin 1/3 teelusikallista, MSM-jauhetta veteen sekoitettuna kolmesti päivässä.

• Seuraavat 2 – 3 päivää: 3 grammaa, eli noin 1/2 teelusikallista, kolmesti päivässä.

• Seuraavat 2 – 3 päivää: 4 grammaa, eli noin noin 2/3 teelusikallista, kolmesti päivässä.

MSM:n annostus ja käyttörajoitukset

MSM:ää tulisi nautta aamuin ja illoin. Tämä johtuu siitä, että MSM:n puoliintumisaika on noin 12 tuntia. Aloittaessaan MSM:n käytön, olisi suositeltavaa aloittaa käyttö pikkuhiljaa sekä maltillisin määrälisäyksin.

Mikäli annostus nousee liian korkeaksi, voi vatsaan sekä suolistoon ilmaantua ikäviä reaktioita. Vaikka tieteellinen empiria ei vahvista, MSM:ää on siitä turvallista käyttää, että historiassa ei ole evidenssiä mistään myrkytysoireista eikä liiallisista haittavaikutuksista.

MSM:n käyttöä ei suositella raskaana oleville sekä imettäville äideille. Kyseiselle ryhmälle suositus on annettu, sillä MSM:n vaikutuksesta toksiinit siirtyvät soluista nopeammin eteenpäin muodostaen kehoon puhdistusreaktion ja näin sikiö – äidinmaitoa saava lapsi – voi joutua käymään läpi saman detoksifikaation, kuin MSM:n nauttija. Tämä detoksifikaatio ei ole terveellistä sikiölle tai pienille lapsille.

Huomioi seuraavat:

• MSM piristää, joten älä ota sitä ennen nukkumaanmenoa!

• MSM ohentaa myös verta, joten muista tämä vertaohentavien lääkkeiden kanssa, sekä silloin kun olet menossa leikkaukseen!

• Jos käytät MSM:ää pidempään, muista ottaa myös molybdeeniä, jotta MSM tehoaisi hyvin!

MSM lähteet

MSM:ää on luontaisesti useissa eri ruoka-aineissa. Tyypillisesti normaalilla sekaruokavaliolla ihminen saa riittävästi MSM:ää. Voit tarkastaa kattavan lähdelistan alta:

• Liha

• Kananmunat

• Siipikarja

• Maito –> Rintamaidossa erityisen suuri MSM-pitoisuus

• Kala

• Valkosipuli sekä sipuli

• Osaltaan hieman palkokasveissa, hedelmissä, vihanneksissa sekä viljassa

Tutkitut MSM vaikutukset elimistössä

• MSM 16 prosentin vesiliuoksena tuotti merkittävän vähennyksen kuorsaukseen 80 prosentilla testiin osallistuneista henkilöistä.

• MSM:llä osoitettiin olevan suojaava vaikutus ennen ja jälkeen sairauden puhkeamista. Eläimillä, joille annettiin MSM:ää juomavedessä, oli alhaisempi kuolleisuus ja vähemmän maksavaurioita kuin vertailuryhmän eläimillä, ja niillä oli parempi eliniän ennuste.

• Tutkimuksissa eläimet, joille annettiin MSM:ää, osoittivat kymmentä vuotta ihmisikään suhteutettua viivettä syövän puhkeamisajankohdan suhteen. MSM ruokavalio viivästytti myös paksunsuolensyövän puhkeamista.

• Vapaaehtoisten niveltulehdusta potevien henkilöiden kivun määrä osoittautui vähenevän 60 %, kun he olivat saaneet 2.5 g MSM:ää päivässä neljän viikon ajan. Kuuden viikon jälkeen luku nousi 82 %:iin.

• Testit osoittavat, että MSM voi auttaa vähentämään tai hoitamaan loisten aiheuttamia mikrobi- ja sieni-infektioita 750 – 1500 mg päiväannoksella. MSM luultavasti toimii kilpailemalla vastaanottajasolujen paikoista limakalvoilla estäen siten loistoiminnan.

• Tutkimuksissa potilaille annettiin MSM:ää 1g/painokilo 30 päivän ajan, ja mitään myrkytysoireita ei havaittu koehenkilöillä. Myöskään pitkän aikavälin MSM:n käytöllä ei olla todettu olevan mitään sivuvaikutuksia tai myrkytysoireita kuuden kuukauden säännöllisen käytön ajalta.

• Erään tutkimuksen mukaan MSM lisäsi olennaisesti keuhkojen kapasiteettia potilailla, joilla oli keuhkokasvaimia sekä keuhkopöhöä.

• Tutkimukset ovat osoittaneet, että MSM:n anti-allergeeniset ominaisuudet ovat yhtä tehokkaita kuin antihistamiinilla. Näin ollen MSM lisäaineena saattaa säädellä allergisia reaktioita jo muutaman päivän viiveellä.

• Tutkimustulokset ovat osoittaneet myös, että MSM auttaa parantamaan nivelten joustavuutta, vähentäen jäykkyyttä sekä turvotusta. MSM paransi myös olennaisesti nestekiertoa, sekä vähensi arpikudosta sekä niveltulehduksiin liittyvää kipua. Tutkimusten perusteella MSM hajotti myös niveltulehdukseen liittyviä kalkkisakkautumia.

MSM-jauheen tilaaminen netistä

MSM-jauhetta voi ostaa helpoiten luotettavasta Hyvinvoinnin Tavaratalosta tai vaihtoehtoisesti virallisesta Apteekin verkkokaupasta.

Leave a Comment

VitaePro nyt -50% hintaan!

TV:stä tuttu koko kansan tuntema VitaePro on nyt saatavilla upeaan -50% hintaan.

Tarjous on voimassa vain uusille asiakkaille enää rajoitetun ajan. Tarjouksen voimassaoloaika voi päättyä minä hetkenä tahansa. Tarkasta tarjouksen voimassaolo alla olevasta painikkeesta.

Ei sitoutumista