testosteroni-boosteri

Testosteroni lisäravinne – 8 Parasta tuotetta 2022

Testosteroni lisäravinne on tuote, joka vaikuttaa kehon testosteronitasoihin luonnollisilla tavoilla. Tässä artikkelissa keskitymme luontaistuotteisiin ja lisäravinteisiin, emme testosteronihormoneihin.

Luontaiset testosteroniin vaikuttavat ravintolisät ovat olleet vuosikausia suuressa kysynnässä erityisesti ikääntyvien miesten kohdalla, sillä miesten kehon oma testosteronituotanto tutkitusti hiipuu hiljalleen ikääntymisen yhteydessä.

Testosteronilla on ihmiseen niin fyysisiä kuin psyykkisia vaikutuksia, mistä syystä erilaiset keinot kehon testosteronitasojen ylläpitämiseen on suuren kiinnostuksen kohteena miesten parissa.

Pyrkimyksemme on nostaa esiin erilaisia testosteroni-lisäravinteita, joilla on vaikutusta kehon testosteronin tuotantoon. Haluamme kuitenkin heti ensi alkuun muistuttaa, että testosteroniin vaikuttaa ravintolisien lisäksi myös kokonaisvaltaisesti muu ravinto, unen/levon määrä, stressin määrä sekä liikunta.

Testosteronia edistävät lisäravinteet

Alla olevasta listasta löydät testosteroni-lisäravinteita, joilla on tutkitusti vähintään jonkinlaista positiivista näyttöä testosteronin kasvattamisessa. Suosittelemme aina lukemaan tuotteiden pakkausselosteet ennen niiden käyttöä.

D-vitamiini

D-vitamiini on yksi monipuolisimmista lisäravinteista, jolla on monipuolisia vaikutuksia lukuisiin elimistömme toimintoihin.

D-vitamiinilla ja testosteronilla on havaittu olevan selvä yhteys erityisesti alhaisten D-vitamiinitasojen kohdalla. Tiedemaailmassa vallitsee vahva konsensus siitä, että veren alhainen D-vitamiinipitoisuus on syy alentuneeseen testosteronin tuotantoon. THL:än tutkimusdatan perusteella jopa 85% keski-ikäisistä suomalaisista kärsii alentuneesta D-vitamiinitasoista.

T-Max

Viime vuosina lisäravinnemarkkinoille on tullut monenlaisia testosteroni-lisäravinteita, joista yksi on T-Max. Kyseessä on miehille tarkoitettu ravintolisä, joka tehostaa miesten hormonituotantoa sen monipuolisen ravintosisällön ansiosta. T-Max sisältää mm:

  • Rohtosarviapilauutetta
  • Sinkkiä
  • B6-vitamiinia
  • Magnesiumia

T-Maxin monipuolinen ravintosisältö kohentaa miesten energiatasoja, lisää seksuaalista halukkuutta, aineenvaihduntaa sekä ylläpitää lihaskasvua. Tuote on noussut erityisen suureen suosioon viime aikoina, ja tuhansilla suomalaisilla on erinomaisia kokemuksia T-Max -ravintolisästä.

Sinkki

Sinkki on testosteronituotannon kannalta tärkeä ravintoaine, sillä sinkin puutteen tyypillinen oire on heikentynyt testosteronin tuotanto. Sinkin puute on jo 1990-luvulta lähtien tiedetty olevan vahvassa yhteydessä alentuneisiin testosteronitasoihin. Tutkimuksissa havaittiin, että sinkin nauttiminen lisäravinteena voi elvyttää sinkin puutteesta johtuvaa madaltunutta testosteronituotantoa.

Erityisesti stressi sekä fyysisesti rasittava liikunta lisää sinkin tarvetta. Tämän vuoksi erityisen paljon liikuntaa harrastavien suositellaan pitävän huolta riittävästä sinkin saamisesta joko sinkkipitoisen ruokavalion tai sinkkivalmisteiden muodossa.

Lisäravinteena sinkki on turvallinen käyttää noudattaessa sen pakkausselostetta.

Ashwagandha

Ashwagandha eli rohtokoisio on eteläisessä Aasiassa kasvava kasvi, jonka juuresta valmistettua jauhetta on jo vuosituhansia käytetty lääkinnällisessä tarkoituksessa elinvoimaisuuden lisäämiseksi sekä hormonaalisen hyvinvoinnin ylläpitäjänä.

Tutkimuksissa ashwagandhalla on todettu olevan mielenterveyden, kuten masennuksen ja ahdistuksen kannalta positiivisia vaikutuksia. Miesten kohdalla sillä on myös havaittu olevan testosteroniin sekä siittiöiden hyvinvointiin liittyviä positiivisia vaikutuksia.

Probiootit

Probiootteja (maitohappobakteerit) ei tyypillisesti pidetä suoraan testosteronin lisäravinteena, mutta probiooteilla on testosteronitasoihin epäsuora vaikutus sen suolistoterveysvaikutusten vuoksi.

Ihmisen elimistö on monimuotoinen ja toisaalta monimutkainen kompleksi. Suoliston terveys on kuitenkin viime vuosina tutkimusmaailmassa noussut isoon rooliin sen kokonaisvaltaisten vaikutustensa vuoksi.

Vaikka tämän päivän tutkimusdata ei tue vahvaa suoraa näyttöä probioottien ja testosteronitasojen yhteydestä, on siitä kuitenkin lupaavia epäsuoria näyttöjä. Pohjois-Carolinassa vuonna 2011 julkaistussa hiiritutkimuksessa Lactobacillus-rhamnosusilla huomattiin olevan kortisolitasoja vähentävä vaikutus.

Aiemman tutkimuksen pohjalta kortisoli tunnetaan testosteronitasoja laskevana tekijänä. Kortisolia muodostuu ihmisen elimistössä stressaavissa tilanteissa, ja se näyttää olevan vahvasti käänteisesti korreloiva testosteronitasojen kanssa.

Muissa myöhemmin tehdyissä tutkimuksissa probiooteilla on havaittumyös suoria testosteronia lisääviä vaikutuksia, kivesten kasvua edistäviä sekä siittiöiden terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Probiootteja voi nauttia turvallisesti joko lisäravinteena, monipuolisen ruokavalion muodossa tai vaikkapa kombuchan muodossa.

Magnesium

Magnesium on ihmiselle välttämätön hivenaine, jolla on lukuisia tärkeitä tehtäviä elimistössä. Magnesium toimii elimistössä mm. luuston rakennusaineena, lihasten hyvinvoinnin ylläpitäjänä sekä satojen eri kehon entsyymien toiminnan mahdollistajana.

Magnesium toimii testosteroni-lisäravinteena erinomaisesti etenkin runsaasti liikuntaa harrastavien kohdalla. Lukuisten tutkimustulosten valossa magnesiumilla on havaittu olevan testosteronitasoja nostavia vaikutuksia niin runsaasti urheilua harrastavilla kuin myös liikuntaa harrastamattomien miesten kohdalla.

Kuten muidenkin tässä artikkelissa mainittujen ravintolisien kohdalla, magnesiumin puute voi joko suoraan tai epäsuoraan aiheuttaa alentunutta testosteronin tuotantoa. Muita puutosoireita voivat olla lihaskrampit, yleinen voimattomuus, unettomuus sekä ahdistuneisuus.

Magnesium on lisäravinteena turvallinen käyttää, kunhan noudattaa pakkausselosteen ohjeita. Tutkimustulosten mukaan parhaiten imeytyvä magnesiumin muoto on magnesiumsitraatti.

Maca

Maca on Etelä-Amerikassa esiintyvä juurikasvi, jota on jo tuhansien vuosien ajan käytetty tesosteroni lisäravinne elinvoimaisuuden maksimoimiseksi. Macaa käytetään tyypillisesti hormonitoiminnan tasapainottamiseen, immuniteetin kehittämiseen sekä anemian hoitoon. Macaa on jo vuosien ajan markkinoitu testosteroni-lisäravinteena, vaikka sen tehokkuudesta on ristiriitaisia tutkimustuloksia.

Vaikka tutkimustulokset Macan vaikutuksista testosteronitasojen tehostajana ovat ristiriitaisia, on sillä kuitenkin tutkitusti todettu olevan seksuaalihalukkuutta ja erektiota tehostavia vaikutuksia.

D-aspartiinihappo

D-aspartiinihappo (DAA) on aminohappo, joka toimii testosteronisynteesissä välittäjäaineena. Sen tehtäviin kuuluu mm. lutenisoivan hormonin sekä kasvuhormoninn erityksen edistäminen. D-aspartiinihappoa on viime vuosina saapunut markkinoille lisäravinteen muodossa, ja siitä onkin muodostunut erittäin suosittu testosteroniboosteri voimaharjoittelijoiden piireissä.

DAA:ta on tutkittu tiedemaailmassa verrattain vähän, mutta useammassa tutkimuksessa on havaittu DAA:lla olevan testosteronia kohentavia vaikutuksia. Tämän lisäksi myös koehenkilöiden sperman laadussa sekä hedelmällisyydessä havaittiin olleen positiivisia vaikutuksia tutkimusjakson aikana.

DAA:n pitkäaikaisen käytön vaikutuksia ei ole tutkittu, mutta lyhytaikaisessa käytössä sillä ei havaittu olevan haittavaikutuksia. Suosittelemme kuitenkin aina noudattamaan pakkauksen tuoteselostetta.

Testosteroni-lisäravinteiden yhteenveto

Huolimatta testosteronilisäravinteiden suuresta määrästä, suosittelemme aina kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisestä. Luonnollisista lisäravinteista puhuttaessa on huomioitavaa, ettei mikään niistä tuo nopeita tai merkittävän suuria muutoksia mikäli muut tekijät ovat epäoptimaalisia.

Testosteronitasoihin vaikuttaa ravinnon lisäksi mm. riittävä lepo ja syvä uni, stressin määrä, liikunnan määrä ja perinnölliset tekijät. On huomioitavaa, että ravinto on vain yksi osa tätä kokonaisuutta, ja ravintolisät vain pieni osa ravintoa.

Leave a Comment

Kokeile T-Maxia puoleen hintaan!Lunasta TV:stä tuttu T-Max puoleen hintaan

TV:stä tuttu koko kansan tuntema T-Max on nyt saatavilla upeaan -50% hintaan.

* Tarjous on rajattu vain 100:lle ensimmäiselle. Tarjouksen voimassaoloaika voi päättyä minä hetkenä tahansa. Tarkasta tarjouksen voimassaolo alla olevasta painikkeesta.

Vain rajoitetun ajan. Ei sitoutumista